Omslag till Glorious Arvika

Glorious Arvika

red. Sture Lilja


Publicerad: 2017

Genre: Raggarliv

Språk: svenska

Sidantal: 142

Format: 185x230 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-519-5094-5

Beställningsadress:
Sture Lilja
liljasture@gmail.com

Arvika var känt för alla snygga tjejer. Den här boken är fylld med kort på dem och på killarna som raggade upp dem. Olikt andra städer runtomkring så blomstrade raggarlivet för fullt i Arvika även på 1970-talet och vidare in på 1980-talet. 
 Enligt Krister Skönnbrink kom Arvikas raggarliv igång i slutet av 1960-talet till skillnad från i Säffle, där det startade redan 1963/64. Skönnbrink var ner till Säfflemarknaden i sin Kapitän år 1968 och han blev då imponerad av alla Impala-59/60 som åkte runt i karavan på Säffles gator. Han hängde dock på i karavanen med sin Kapitän. 
 Efter det blev Arvika raggarstaden nummer ett i regionen. Raggarrundan började ofta i Jennys Hage, men ibland från BP nere vid Hagakorset och upp Kyrkogatan förbi Busscentralen mot City konditoriet, sedan Storgatan förbi Torget och fram mot Hamngatan. Upp Kyrkogatan till Sveders Hörna och upp Magasinsgatan vidare Fabriksgatan mot biografen Palladium o.s.v. 
 På midsommar blev det Sollerön och Rättviksparken, senare även Västkusten. I övrigt var det Jössefors Folkets hus, Folkan i Rottneros, Kolsnäs i Sunne, Lamperud i Eda, Ingestrand, Hillringsbergs Folkets Park, Hämnäs Folkets Hus och Hassleparken i Nysäter m.fl. Även Marknaderna i Säffle, Årjäng och Torsby blev resmål. 
 Det var ett stort nöje att få vara med och sammanställa den här boken.
Sture Lilja