Omslag till Integrated management of dangerous climate changes

Integrated management of dangerous climate changes

Sahib Al-Rubeai


Publicerad: 2020

Pris: 269 kr

Genre: Facklitteratur

Språk: arabiska

Sidantal: 254

Format: 170x240 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-88215-12-3

Beställningsadress:
Sahib Al-Rubeai
sahid.alrabi@comhem.se
www.watersexpert.se

BSc.an Lantbruksuniversitet från Teshreen universitet, Syrien 1985.

Work: skogsdirektör för produktion för Laatakia provinsen från 1985- 1990.

Publikationer: Tiotals studier publicerades i arabiska och irakiska pressen, om miljö, demografiska tillväxt, livsmedelsförsörjning och vatten och miljö kris i Mellanöstern.

Aktivist i flera professionella organisationer som Miljöskydd, Svenska författarförbundet, irakisk journalist & Media unionen, Arab forskningscentra i vattensäkerhet som drivs av Arabförbundet och registreras som forskare och expert på vatten.

Vetenskapliga relationer med många experter och specialister inom den arabiska världen och med ett antal vattenministrar och myndigheter i arabvärlden såsom; Syrien, Jordanien, Tunisien och Arabförbundet.

Böcker på arabiska: Författare till 35 böcker, om vatten och miljö 23 och 12 om intelligentsian.


Integrerad hantering av farliga klimatförändringar och naturkatastrofer (orsaker, skador och anpassningsförfaranden).

De globala klimatförändringarna har bidragit under de senaste decennierna till en ökning av frekvensen av naturkatastrofer världen över, med ökningen av förlust av liv och egendom, trots antagandet av skyddsåtgärder, särskilt på små öar och i fattiga stater som är permanent utsatta för sådana katastrofer och deras ekonomiska potential har inte längre stora förluster av ekonomi och kostnader för återuppbyggnad och återhämtning. Boken består av ingången och sju kapitel i huvudaxlar och bilagor.