Omslag till Vävda vågor

Vävda vågor

Anita Holmén


Publicerad: 2017

Genre: Segling

Språk: svenska

Sidantal: 182

Format: 170x235 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-639-3613-5

Beställningsadress:
Anita Holmén
anita.holmen47@gmail.com

Telefon: 073-444 24 41

Vid midsommartid 1988 hade båten vi längtat så länge efter levererats på bryggan vid Hallberg Russy varvet vid Ellös på Orust där fler än vi var lyckliga ägare till en alldeles ny båt. Vi stuvade i alla fantastiska utrymmen medan hantverkare sprang upp och ner, in och ut, i topp och ner i botten. Ja, det var viktigt att allt skulle vara i topptrim vid leveransen. 
Vi hade valt en rullstor, ett vanligt storsegel, vilket vi senare upptäckte var mycket jobbigt med vi kunde rulla in focken automatiskt. Inredningarna inuti båtarna hade varje båtköpare verkligen satt sin egen prägel på, det fanns många val att göra och vi hade valt en gråblå plyschklädsel till den vackra mahoganyinredningen. Men vi hade glömt ett och annat som de andra lyckliga båtägarna hade tänkt på, bland annat hade vi glömt gardiner för skylighterna och vindskydd vid sittbrunnen. 
Efter en storhandling i Ellös på Orust stuvade vi allt ombord. Så hade vi läst i ett 20-tal seglarböcker att man gjorde, provianterade för veckors segling som vi hade framför oss nu 23 juni 1988.