Omslag till Ett hus vid Hornstull

Ett hus vid Hornstull

Christer Nordstrand


Publicerad: 2021

Genre: Kulturhistoria

Språk: svenska

Sidantal: 222

Format: 175x245 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-527-0945-0

Beställningsadress:
Christer Nordstrand
christer.nordstrand@gmail.com

Telefon: 070-883 22 38


Från Facebook-sidan Det gamla Stockholm av Christer Fjellman (administratör):
En välarbetad pärla! Jag har bara börjat o läsa bläddra inse att denna bok  borde alla intresserade av Södermalm ha! Jag har även sett på bildvalet o typografin… gillas stort! Jag är född på Östra Södermalm men bott i Draken nu u över 30 år… njuter – BRA JOBBAT Christer Nordstrand!

De flesta har väl någon gång funderat över historien med den lägenhet, det hus, det kvarter där de bor. Här har det intresset fått författaren att utforska sin egen lägenhets historia under hundra år, tillkomsten av det hus på Hornsgatan där den ligger, men också gräva fram ett antal människo­öden under nästan hela 1900-talet, fram till dess att bostadsrättsföreningen Släggan 12 bildades på 1980-talet. 
 Men vi får veta mycket mer: Var folk i huset kom ifrån, vad de hade för jobb, vad de hette, hur Tantolunden kom till, hur det var att vara ”intern” på Högalids vårdhem, var man gick på bio, var närmaste ölkafé låg, vilka skolor som låg i närheten, lite om Stockholms skofabrik, kvarterets största arbetsgivare. Och vad som gjorde att några invånare i huset hamnade i tidningen. Och så finns det några som fortfarande minns gamla, men inte alltid så goda tider.