Omslag till cykloid

cykloid

Lars Westermark


Publicerad: 2021

Genre: Roman

Språk: svenska

Sidantal: 140

Format: 135x206 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-519-8982-2

Beställningsadress:
Lars Westermark
lars.westermark@outlook.com
Beckombergavägen 131
168 56 Bromma

Det är inte mer än en reflex, ett ögonblick av förändring som förändrar bilden. En liten skärva i evigheten, en bit i livets stora pussel. Jag vet att jag ibland kan ta i lite i överkant när jag blivit påverkad. Jag kan förhäva mej, problematisera en enkel företeelse eller helt enkelt slå knut på mej själv. Men så känns allting för mej när jag plötsligt får syn på honom i profil, och då känner jag igen och minns honom efter så många år. Begriper inte alls hur det har gått till. Han som är död och begraven. Har han i en religiös mening återuppstått? Har han en dubbelgångare, en enäggstvilling eller är det någon som försöker lura mej?


Sedan jag blev pensionär för ett år sedanhar jag ägnat en hel del tid åt denna berättelse. Den handlar om en person, Leo Torman, som har svårt att förstå vad som är drömmar, grubblerier och verklighet. Han hävdar att hans förutsättningar redan från början var sämsta tänkbara ohc att genom att vidta viss åtgärder kan förändra sin situation.
Jag har aldrig tidigare publicerat något trots att denna berättelse har skickats till en antal bokförlag. Efter att ha lagt ner ett stort antal timmar, tagit bort och lagt till stycken är jag både nöjd och lättad över att berättelsen är färdig att publicera.