Omslag till Det börjar mörkna

Det börjar mörkna

Nelly Nygren


Publicerad: 2020

Genre: Barn & Ungdom

Språk: svenska

Sidantal: 166

Format: 142x200 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-983330-1-5

Beställningsadress:
Nelly Nygren, c/o Olle Nygren
olle.nygren@holmon.com
Jongården, Berguddsvägen 14
918 03 Holmön

Ett år efter de händelser som utspelades en sommar i Stockholm, faller snön i Umeå, men vad som sover under ytan är mycket större än det som man förväntar sig.
 När hennes framtida planer och livslånga drömmar krossas på en kväll, åker Lilli ut i skogen en helg för att tänka på annat. I en rebellisk fas introduceras hon till de magiska väsen som lever i länet och hennes katolska tro ställs på prov ju längre hon umgås med dem.
 Samtidigt, efter ännu en stressig höst måste Jay planera ut hur han ska överleva vintern. Med de faror som inträffar honom oroar han sig att de allierade som han har inte kommer räcka. Tiden rinner ut snabbare än timmarna solen fortfarande lyser på dagen.
 Med ett enat intresse för teater möts Jay och Lilli en vanlig eftermiddag och faller för varandra nästan samtidigt. Tillsammans med deras vänner hjälps de åt med sina problem och märker att de hemligheter de gömmer kan vara mer förknippade än de tror. Fler svar dyker upp under isen och fler frågor gömmer sig under snön i detta kalla mörka jullov.

Det Börjar Mörkna är uppföljaren till Stadsängeln, som släpptes 2016. Nelly skrev den när hon var tretton år gammal i spannet av ett år. Denna uppföljare arbetade hon med i tre år, vilket var igenom hela hennes tid i gymnasiet.