Omslag till If I could turn back time

If I could turn back time

red. Sture Lilja


Publicerad: 2023

Genre: Raggarliv

Språk: svenska

Sidantal: 186

Format: 185x230 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-527-6393-3

Beställningsadress:
Sture Lilja
liljasture@gmail.com

Allt nådde sin höjdpunkt under åren 1964–66; Utbudet på raggarbilar var som störst och då menar jag bilar i bruksskick, kärleksfullt omvårdade av raggarna. Musiken var som bäst med Rolling Stones högst upp på tronen bland de engelska banden som influerats av den svarta amerikanska musiken. Raggarna med de perfekt Brylcremestylade frisyrerna var som coolast. Brudarna i tajta jeans, hårdsminkade med tuperat hår och »pointed boobs« var som sexigast. 
 Mellan åren 1967 och 1974 kom det till fler raggare och tjejer som jag blev imponerad av fast jag varit med ett tag; En lång och ståtlig charmör i jeans, cowboyboots och svart skinnväst från Fengersfors som hette Jörgen Johansson, Bertil Källström och Lennart »Nota« Dahlström från Säffle i den ökända gröna MB220S-61:an »Gröna Faran«, Kjell »Vilden« Larsson en mytomspunnen kille som varit försvunnen i 50 år, systrarna Britt Marie och Lillemor från Grums samt många fler som hade »Stjärnstatus« finns med i boken. 
 Följ med på en resa i arkiven och ta del av de gamla raggarbilarnas historia. Dröm er bort i »Jänkebilarna« från 50-talet. Den tid då motorerna bjöd på rå kraft och inte något elektroniskt datafjant. Hög komp och raka rör dög fint. Till det berättelser om en idyllisk tid.