Omslag till Min ordbok

Min ordbok

Christina Lindqvist


Publicerad: 2018

Pris: 120 kr

Genre: Ordbok, biografi

Språk: svenska

Sidantal: 150

Format: 125x200 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-890563-0-3

Beställningsadress:
Sätraängsvägen 136
182 37 Danderyd

När jag i mitt sökande efter kunskap som 12-åring gav mig i kast med mammas ärvda upplaga av Nordisk Familjebok, utgiven år 1903, var jag djupt okunnig om livets alla krångliga vägar, upplevelser och erfarenheter. 
 Livet som följde har varit mycket innehållsrikt; jag har flyttat några gånger inom Sveriges långa land, studerat, bildat familj, fött barn, arbetat inom olika näringar och bott utomlands i många år. Under åren har jag intervjuat och skrivit om många spännande personer, fått vänner från alla världens hörn, rest mycket, mött olika kulturer och känner både en stor ödmjukhet inför livet och en stor tacksamhet för allt jag upplevt, både på ont och gott. Och alltid, år efter år, återvänder jag till Lappland där jag vattnar mina rötter.
 Istället för en biografi började jag med en egen ordbok, A-Ö, skriven på mitt eget sätt, inspirerad av mitt unga jag i pappas gungstol, med en svårläst uppslagsbok i mina händer. Under skrivandets gång blev jag medveten om hur mina tankar gick, vad som präglat och inspirerat mig mest genom åren: Naturen, min familj, mina vänner och inte minst språket.

CHRISTINA LINDQVIST, född 1951 i Malå, Västerbotten, är verksam som frilansjournalist, har bland annat gjort ett stort antal intervjuer med kända och okända samt skrivit artiklar om hälsa och politik för olika svenska tidningar, författare till tre kåserisam-lingar (Helt Vence-innigt, Med penseln bakom örat och Vi UFON och ni andra) om livet i den lilla staden Vence i södra Frankrike, har agerat spök-skrivare till en företagares memoarer, agerade medförfattare till Den franska Rivierakoden, på uppdrag skrivit boken Stories of Castellaras (2012) samt Balkongresan (2012) tillsammans med maken Frej Lindqvist. 2015 utkom romanen Våndan.