Omslag till Moder Teresa <i>(Häftad)</i>

Moder Teresa (Häftad)
Ett helgon i Calcutta

Oscar Trimbel


Publicerad: 2014

Pris: 150 kr

Genre: Barn & Ungdom

Språk: svenska

Sidantal: 56

Format: 194x255 mm

Utförande: limbunden mjukpärm

ISBN: 978-91-637-6576-6

Beställningsadress:
Författares Bokmaskin
info@bokmaskinen.se
Box 12071
102 22 Stockholm

Telefon: 08-653 58 80, 08-785 03 85Utgåva i mjukpärm. För inbunden hårdpärm se: Moder Teresa hårdpärm

En tidig morgon i Calcutta år 1980, träffade Oscar Moder Teresa för första gången. Det var ett möte som satte så djupa spår i honom, att han återvände till Indien flera gånger.
   Calcutta var då en överbefolkad stad med många fattiga och sjuka människor. Där startade Moder Teresa redan år 1948 Missionaries of Charity, som med enkla medel hjälpte de allra fattigaste. 
   Under flera år var Oscar projektledare för uppbyggnaden och driften av ett sjukhus i Calcutta. Samtidigt organiserade han arbetet med trottoarskolor, tillsammans med lokala hjälporganisationer. 
   När Oscar bodde och arbetade hos Moder Teresas brödraorden i Calcutta, fick han följa med bröderna till de mest utsatta områdena. Där dokumenterade han Moder Teresas arbete och vardag, med foto och i målningar.
---
                Oscar Trimbel
                artist.oscar@comhem.se
---
"Detta är en vacker bok! Texten är kortfattad och beskriver på ett kärnfullt sätt Moder Teresas mod och oförtröttliga arbete. Illustrationerna är helsidesbilder med motstående textsida. De är tecknade med en kraftfull linje och målade i ganska dämpade färger med stora enfärgade fält. Bilderna förmedlar både en meditativ stillhet och en säregen styrka med fokus på människan."
                 Kerstin Hagstrand-Velicu, 
                 Bibiliotekstjänst.