Omslag till Mordet

Mordet

Leif Linder


Publicerad: 2015

Pris: 189 kr

Genre: Kriminalroman

Språk: svenska

Sidantal: 348

Format: 138x206 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-975527-2-1

Förlag: LLBok

Beställningsadress:
LL Bok, Leif Linder
linder.leif@llbok.se
Grenljusbacken 21, 7 tr
117 65 Stockholm

Denna bok är den tredje delen i den trilogi skriven av Leif Linder som utspelar sig i Stockholm under 2000-talet. Vi har flyttat oss ytterligare några år fram i tiden och platsen där den största delen av handlingen utspelar sig är även denna gång Stockholm och Söder.
 Vi får liksom i de två tidigare böckerna åter möta musikern Tommy, hans sambo Anna, sångerskan Susanna, familjen Almgren, samt Bob som lämnat den kriminella banan och livnär sig som författare. Jenny som medverkade i den första romanen dyker även hon upp igen i denna bok.
 De tre böckerna gränsar till lite olika genrer där den första främst har karaktären av en spänningsroman, den andra är mera att se som en samhällssatir och den här tredje boken klassificerar jag som en kriminalroman, eftersom den är mycket händelserik och handlar om en mordgåta. 
 Tommy jobbar som musiklärare på en skola i Härnösand och bor där med sin sambo Anna och deras lilla dotter Emma. Han får ett erbjudande från huvudstaden om ett musikjobb, där han ska bistå en ung kvinnlig artist med låtmaterial i ett projekt, vilket gör att han tar ledigt ifrån skolan och flyttar tillfälligt in hos sin gamla kompis Bob i Stockholm. En kvinna från Tommys förflutna dyker upp igen och vill träffa honom. Det som händer därefter blir inledningen på en dramatisk period i Tommys liv.
 Med i berättelsen finns även två poliser, en äldre överviktig kommissarie och en ung nyexaminerad kollega, vilka får uppdraget att försöka lösa den mordgåta som uppstod.