Omslag till Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Sahib Al-Rubeai


Publicerad: 2019

Pris: 249 kr

Genre: Facklitteratur

Språk: arabiska

Sidantal: 250

Format: 170x240 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-88215-09-3

Beställningsadress:
Sahib Al-Rubeai
sahid.alrabi@comhem.se
www.watersexpert.se

BSc.an Lantbruksuniversitet från Teshreen universitet, Syrien 1985.

Work: skogsdirektör för produktion för Laatakia provinsen från 1985- 1990.

Publikationer: Tiotals studier publicerades i arabiska och irakiska pressen, om miljö, demografiska tillväxt, livsmedelsförsörjning och vatten och miljö kris i Mellanöstern.

Aktivist i flera professionella organisationer som Miljöskydd, Svenska författarförbundet, irakisk journalist & Media unionen, Arab forskningscentra i vattensäkerhet som drivs av Arabförbundet och registreras som forskare och expert på vatten.

Vetenskapliga relationer med många experter och specialister inom den arabiska världen och med ett antal vattenministrar och myndigheter i arabvärlden såsom; Syrien, Jordanien, Tunisien och Arabförbundet.

Böcker på arabiska: Författare till 35 böcker, om vatten och miljö 23 och 12 om intelligentsian.


Det vetenskapliga samhället har hört larmet om de stora effekterna av atmosfäriska utsläpp av globala växthusgaser, som förstör komponenterna i den naturliga miljön, levande organismer och ekosystem, och krävde att man snabbt måste åtgärda människans negativa aktiviteter gentemot naturen.

Annars betalar alla priset. Hundratals internationella möten, konsultationer och konferenser hölls, inklusive klimatmötet i Paris, som antog 17-målen för en hållbar utvecklingsplan 2015–2030.

Framstegsnivåerna för hållbar utveckling i utvecklade länder har varit mycket bra – och bra – uppdaterade, men framstegen i utvecklingsländer ohc minst utvecklade länder förblir under ambitionsnivån eftersom de behöver mer ekonomiskt, logistiskt och rehabiliterande stöd till sina mänskliga resurser för att säkerställa att de inte släpar efter världen.