Omslag till Torparsonen

Torparsonen

Joe Eklöf


Publicerad: 2018

Pris: 150 kr

Genre: Roman

Språk: svenska

Sidantal: 174

Format: 148x210 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-637-8879-0

Beställningsadress:
Joe Eklöf
joe.eklof@allt2.se
Borgdalsgången 18
611 57 Nyköping

Telefon: 0155-24 10 85, 070-130 43 03

Författaren Joe Eklöf har här skrivit sin tredje bok. Den första tillkom efter att hans hustru hade dött. Skrivandet fungerade som en sorgterapi.
Andra boken beställdes av Joes dotter. Hon ville att han skulle skriva sina memoarer, vilket han då gjorde. I texten la han in ett antal bilder från hela sin levnadstid fram till bokslutet.
 Under några år har Joe gått och funderat på en historia, som successivt i hans huvud har kompletterats med anhöriga, platser, arbete och mycket annat till huvudpersonen. Nu blev den nedskriven.
 För övrigt skriver Joe kåserier i tidningen Klassiska Lastbilar. En följetong i Södermanlands Hembygdsförbunds tidning Dymlingen. Är dessutom redaktör för medlemstidningen i en Hembygdsförening.

Boken handlar om en lastbilschaufför som blir övertalad att skriva om sin hustrus farfars far. Denne for till USA och kom tillbaks 30 år senare med familj och massor med pengar på banken.
 Han lyckades verkligen i sitt arbete på några olika platser i USA. Sämre gick det för hans kamrat och tillika kusin, som hade övertalat huvudpersonen att tillsammans resa till USA.
 Det kan senare bli en historia till om huvudpersonens äldsta son och hans upplevelser i det nya landet för honom, d v s Sverige.