Omslag till Hitta hem

Hitta hem

Beverly Ann Bjerke


Publicerad: 2018

Genre: Roman

Språk: svenska

Sidantal: 280

Format: 135x206 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-639-8647-5

Beställningsadress:
Beverly Ann Bjerke
beverlyselet67@gmail.com

Telefon: 070-214 18 56

”Då går hon fram och knuffar lätt på väggen och från ingenstans öppnar sig en dörr. Hela rummet fylls av ljus och jag ser rakt ut mot skogen. 
 – Wow! säger jag imponerat och blickar ut över mullbärsbacken och ekarna.
 Mormor lägger armen om mina axlar och pekar. 
 – This is where they jumped. The Germans soldiers came in the front door and the maquisards jumped out into the forest.”

Hitta hem är berättelsen om Ann, en svensk flicka på tretton år, som kommer till sin mormors gård i Provence i Frankrike. 
 Den handlar om att möta en kärleksfull omgivning, om livet på gården om små och stora äventyr. Men den handlar också om hur Ann gradvis börjar förstå att hennes mormor varit aktiv inom den franska motståndsrörelsen under kriget och hur krigets skugga fortfarande ligger kvar över bygden.
 På gården bor också den före detta tyska krigsfången Willi och Anns jämnåriga kusin Dickie från USA. Och djuren: mulåsnan Mado, kon Rose-Marie-I-Love-You, de två grisarna Gretel och Hansel, de fem mycket personliga katterna.
 Och hittehunden Kid får ett hem. 

Beverly Ann Bjerke är född i Frankrike men uppvuxen i Sverige. Hon har studerat och bott i Paris som ung. Senare har hon studerat vid Umeå Universitet och arbetat som miljöinspektör. Hon bor både i Stockholm och Västerbotten.