Omslag till Fågel Fenix

Fågel Fenix
Hopptexter

Roger Blomberg


Publicerad: 2016

Pris: 70 kr

Genre: Andakts- och tänkebok

Språk: svenska

Sidantal: 136

Format: 135x210 mm

Utförande: Limbunden, trådsydd

ISBN: 978-91-639-1878-0

Beställningsadress:
Roger Blomberg
blomberg.roger@gmail.com
Rönngatan 9
694 72 Östansjö

I din hand har du en reflektions- och tänkebok som fått namnet »Fågel ­Fenix«. Denna fågel är mytisk och omskriven i legender från olika kulturer. I fantasin kommer Fågel Fenix flygande över anstalten. Ska han hindras av taggtråd, piggar eller andra hinder från att landa hos dig? Från att ge dig nya tankar och nytt hopp. 
 Hopptexter har Roger som underrubrik. Hopp som i hoppa runt. Man behöver inte läsa boken från början till slut. Utan ta till sig det man vill och i lagom portioner. Boken handlar om hopp, som i hoppas, men även att »dö« från något och få nytt liv som Fågel Fenix. Boken är skriven med utgångspunkt från Rogers 15 åriga erfarenheter i fängelsevärlden. Här berättas om hur det är att bli inlåst i sin cell till natten – med all ångest det kan innebära. Om styrketräning. »Gud i cellen«. »Jesus – Rebell«. »En riktig man« och avslutas »Med Kärlekens lov i bakgrunden«. 
 Här finns också några böner, sånger och dikter skrivna av intagna som Roger träffat. Boken är skriven i första hand för den som sitter på anstalt eller häkte, men kan även vara till glädje för andra som är intresserade av människor och som funderar över hur  det är att leva i fängelsevärlden.

Monika Blomberg