Omslag till Sammanträffanden

Sammanträffanden
Martins och Siws bok

Rolf Hedlund


Publicerad: 2018

Pris: 140 kr

Genre: Spänningsroman

Språk: svenska

Sidantal: 200

Format: 137x206 mm

Utförande: Limbunden

ISBN: 978-91-519-0048-3

Beställningsadress:
hedlund.rolf@gmail.comMartin, en medelålders lärare, lever ett lugnt och stabilt liv med sin fru Maria och dottern Sofie. Dottern kommer efter det väntande sommarlovet att flytta hemifrån och börja studera psykologi i Uppsala. Men innan hon flyttar kommer hon att resa till fjällen med fadern och sedan till Andalusien med bägge föräldrarna.
 På skolavslutningsdagen får Martin sällskap på parkbänken där han sitter av en misslyckad akademiker. Han berättar för Martin att han aldrig fick sin psykologi-examen för att hans handledare ansåg att ämnet för hans tilltänkta avhandling, meningsfulla sammanträffanden i vår vardag och möjligheten att påverka vad som ska hända oss, är flum och inget för en seriös akademiker.
 Martin glömmer snabbt mötet, men en serie händelser i hans eget liv får honom att omvärdera sin uppfattning om de sammanträffanden mannen talat om. Särskilt när en ny elev kommer till hans klass efter att terminen börjat. Den unge mannen uppträder provokativt på ett sätt som Martin aldrig sett någon motsvarighet till under sina nästan 20 år som lärare. Ett kallt krig utvecklas mellan dom bägge, ett kallt krig som snart blir hett.